Wild in't Park

Wild in't Park

Wild in't Park

Wild in't Park 2017

André Brasseur

Met de legendarische André Brasseur hebben we een waardige vervanging gevonden voor het geannuleerde concert van Lowrider.

De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep. Hij pakt Pukkelpop in en stapelt de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op elkaar. En het beste moet nog komen voor de 77 jaar oude virtuoos. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens stil kan blijven bij zitten. André Brasseur is een absolute topper. De hammondvirtuoos heeft een wereldhit op zijn naam staan. Hij is de chouchou van James Brown en Claude François. En hij speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios .
Toch is hij een cultheld gebleven. Deels door zijn eigen toedoen. Brasseur investeerde het geld van zijn million seller ‘Early Bird’ (1965) in twee danstenten. Die draaiden zo goed en eisten zoveel aandacht op dat ze zijn carrière in sluimerstand zetten. Zijn straffe instrumentale nummers trekken in zijn plaats Europa rond. Brasseur wordt de koning van de begintunes en de keizer van de dansvloer. Halfweg de jaren ‘80 ziet hij zijn vergissing in en keert hij voltijds terug naar de muziek. Een grote carrière zit er op dat moment helaas niet meer in. Het oeuvre van Brasseur heeft na een halve eeuw nauwelijks aan kracht ingeboet. Dat was ook de reden waarom Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing), bekend van Belpop Bonanza, hem in het voorjaar van 2015 benaderden met de vraag of hij al die classics nog eens zou willen spelen met een straffe begeleidingsgroep.
In maart 2016 wordt de nieuwe Brasseur voorgesteld tijdens Leuven Jazz. Aan zijn zijde:
Dirk Jans (drums), Ben Van Camp (gitaar) en Ben Brunin (bas), Jo Hermans (trompet) en Wietse Meys (sax). Jans is de drummer vanDe Mens, de Bennen zaten ook bij Isolde et Les Bens en de blazers hoor je overal waar kwaliteit wordt verwacht. “Het spelplezier is puur. De jonge muzikanten geven een scherp, zelfs opzwepend kantje aan de muziek, schrijft Het Nieuwsblad. En verder:
“ Beleeft deze krasse zeventiger de mooiste tijd van zijn leven?”.
Brasseur beantwoordt de vraag op Pukkelpop. Op het middaguur zet hij de grote Marquee op zijn kop. Hij speelt een van de beste concerten van het festival en mag als enige artiest een bisnummer
spelen.
En dat komt hij op Wild in’t Park graag eens overdoen!